Alle bør se dette

Er det noe jeg har fått oppleve på disse få ukene jeg har kuttet ut dyreprodukter er det at folk er veldig negative til hele livsstilen. Jeg skal innrømme at jeg også ble forbauset når jeg møtte på folk som ikke en gang spiste melk og egg, og tenkte at disse her bryr seg virkelig om dyrenes akk og ve. Men etter å ha funnet litt mer informasjon i diverse dokumentarer så har tankegangen endret seg helt og nå skjønner jeg så godt hvorfor folk tar dette valget. Det jeg egentlig vil frem til er at vi trenger mer kunnskap rundt hele matindustrien og hvordan den påvirker absolutt alt. Her er noen dokumentartips hvis du er interessert i å bli litt rikere på kunnskap. 

Forks over knifes
Tar for seg de helsemessige årsakene til hvordan det å spise riktig kan bedre helsen din med tanke på diverse krefttyper, hjerteproblemer og bedre livskvalitet. En veldig spennende film med masse interessant fakta. Visste dere for eksempel at når tyskerne overtok Norge under andre verdenskrig og dermed tok over alle bondegårder til seg selv så sank hjerte og karsykdommer drastisk i landet vårt. Siden tyskerne spiste vårt kjøtt og vår melk måtte nordmenn spise poteter, grønnsaker og korn, og samme år som de forlot Norge skøt hjerte og karsykdom grafen til værs igjen. Tilfeldig? 
Det var også noen testpersoner som hadde diabetes 2 og veldig høyt kolesterol. De begynte på en planatebassert diett som de fikk av to leger innenfor feltet, og etter et halv år var begge medisinfrie, blitt kvitt nesten alle plagene som førte med sykdommen og gått ned over 15 kilo. Så til alle skeptikere der ute, hvis dere syns det er teit at jeg gjør dette for dyrene og planeten, er det teit om jeg gjør det for meg selv? 

Food Choices
Er laget av en mann som selv begynte med plantebassert mat og var nysgjerrig på hvorfor han følte seg mye bedre med et kosthold uten dyreprodukter. Dokumentaren dekker tre temaer, helse, dyrevelferd og ikke minst miljøet. En veldig interessant film som får deg til å tenke mer over matvalg du tar. Det var denne som fikk meg til å ta valget om å slutte med dyreprodukter, en skikkelig inspirasjonsbombe! #Foodchoices #Forksoverknifes #veganer #vegetar

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Veronica

Veronica

25, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits