Er det dyrt å spise kun plantebassert kost? 

Det er mange som tror det er dyrere å spise plantebassert enn "vanlig" mat. Etter min erfaring er det faktisk ganske mye billigere. Kjøtt koster en del, og når du kutter ut dette i matbudsjettet og erstatter det med hakket tomat, kikerter, linser og bønner blir summen mindre når du kommer til kassen. Noe som fort kan gjøre dette dyrere er å kjøpe masse kjøtterstatninger som ligger i frysedisken. Dette ligger på lik pris som kjøtt, så da vil jeg si at prisen blir på lik linje som kjøttetere bruker på mat. Vi prøver å ha kun ha to middager i uken med dette. 
Noe jeg også har merket som en forandring her hjemme er at vi kaster mye mindre mat, og det er nettopp på grunn av datostemplingen. I skapene er det verken kjøtt eller melkeprodukter som fort blir dårlige, og derfor blir det også billigere for oss. Vi trenger ikke å kjøpe ny mat som erstatter den vi måtte kaste, hvis dere skjønner? Belgvekster og hermetikk holder i evigheter!

Som jeg tidligere har skrevet så er det også mye vanskeligere å kjøpe mat i farta, og her dere, kan man spare mye penger! Du kan ikke lenger kjøpe deg en bolle på vei hjem eller en sjokolade siden det var to for 30,- på Narvesen. Ferdigmat er mindre tilgjengelig, da kjøper du det ikke like ofte og da blir penger spart. Enkelt og greit!
Så min konklusjon med det hele er at nei, det er ikke dyrt å spise plantebassert. Vi har spart masse penger på disse to ukene uten en gang å prøve, så her er det ikke bare god samvittighet og hente men også penger. #vegan #vegetar #penger #plantebassert
 

Én kommentar

Marta

26.01.2017 kl.09:30

Mange gode poenger her. Det er fristende aa spise kjoetterstatninger ofte, men loenner seg aa lage mat uten dem. Da maa man gjerne vaere litt mer kreativ, men man laerer fort :)

Skriv en ny kommentar

Veronica

Veronica

25, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits